ABB Sürücü Servisi Hakkında

Sıkça Sorulan Sorular

ADS mühendislik 2000 yılından beri  yaptığı ABB sürücü servisi bayiliği sayesinde kazandığı tecrübe ile  bütün ABB sürücülerinin  tamirini ve upgared işlemlerini başarıyla yapmaktadır. Serviste gösterdiğimiz hassasiyetle  sürücülerinizin  hızlı ve güvenilir şekilde tamiri sağlanmaktadır. ADS mühendislik  arıza tespit için herhangi bir ücret talep etmemektedir. Tespit sonrası yollayacağımız rapor ve teklif ile arızanız size bildirilir. Teklifimiz kabul edilirse gerekli tamir, bakım ve temizlik işlemleri  yapılır ve  sürücünüz size gönderilir. Tamirde değiştirdiğimiz parçalar  1 yıl boyunca ADS mühendislik ve ABB garantisi altındadır. 


Sıkça Sorulan Sorular

1Neden ABB Sürücü Kullanmalıyım?
ABB sürücüler en kötü koşullar altında maksimum yük ile başa çıkabilecek şekilde tasarlanmıştır. Kullanacağınız prosese uygun şekilde uygun farklı sürücüleri mevcuttur. Sürücülü çalışma, bir elektrik motorunu sürekli tam hızda döndürmek yerine ihtiyaca göre motorun hızını arttırıp azaltma imkânı tanır. Motoru çalıştırılan prosesin ABB sürücü ile kolay bir şekilde hız kontrolü yapılabilir. Bu hız kontrolü sayesinde sisteminizde çalışma koşullarına göre büyük bir oranda elektrik verimliliği sağlanır.
2ABB Sürücüler Nereye Monte Edilmeli?
Sürücüler IP korumasının sağladığı şartlara uygun olarak monte edilmelidir. Örneğin sürücünüz IP21 muhafazaya sahip ise montaj yerinde havadan kaynaklanan tozlar, korozif gaz veya sıvılar ve su damlaması, yoğunlaşma, karbon tozu ve metal partikülleri gibi iletken kirleticiler bulunmamalıdır. Sürücünüzde IP54 koruma sınıfı mevcut ise havadan kaynaklanan tozlara ve sıçrayan veya damlayan suya karşı her yönden koruma sağlar.
3Sürücü Monte Edildikten Sonra Motorun Hızını Nasıl Kontrol Edebilirim?
ABB marka sürücülerde sistemi devreye alırken asistanı kullanarak devreye almak mümkündür. Asistanı kullanmayarak basit bir şekilde devreye almak isteyenler için ABB’nin bütün sürücülerinde 99. Parametre grubunda motor parametreleri girilerek motor tanıtımı yapılır. Lokal kontrolde (sürücü panelinden ) çalıştırmak isteyenler panel üzerinden referans değerini girerek motoru çalıştırabilirler. Remote kontrolde çalıştırmak isteyenler sürücü modelini göre parametreler farklılık gösterebilmektedir. Sürücünün firmware manuel dokümantasyonlarından start/stop kaynağına ve referans yeri kaynağına dijital ve analog girdilerini ayarlayarak remote kontrolden sürücüyü çalıştırabilirler.
4AC Sürücü ile Yumuşak Yol Verici (Soft Starter) Aynı Şey midir?
AC sürücüler istenilen hız ve yön kontrolü yapabilirler. Soft starter (yumuşak yol vericiler) ise adından anlaşılacağı üzere belirli bir rampada motoru çalıştırmaya ve durdurmak için kullanılır.
5ABB ACS800, ACS880 Sürücüm İçin Hangi Bakımlar Gerekmektedir?
ACS800 modeller için 6 yıllık ve 9 yıllık bakım paketleri bulunmaktadır. ACS880 sürücülerde ise bu bakımlar sürücünün modeline göre 6, 9,12 yıllık bakımlar olarak değişmektedir. Bu konuda ayrıntılı bilgi için teknik servis satış bölümümüzü arayabilirsiniz.
6Yerel Kontrol(Local Control) Ve Uzaktan Kontrol (Remote Control) Farkı Nedir?
Yerel kontrol modu sürücüye panel üzerinden kontrol edilmesini sağlar. Uzaktan kontrol modu ise sürücüye dijitaller ve analog sinyaller üzerinden sürücüye start/stop ve hız referansı kontrolünü yapmada kullanılır.
7Sürücüyü Fabrika Ayarlarına Nasıl Alabilirim?
Sürücü modeline göre fabrika ayarlarına almak parametrelerde farklılık gösterebilir. ABB sürücülerde makro seçim bölümüne gelerek fabrika ayarlarına alabilirsiniz. Örneğin ABB ACS880 model sürücülerde 96.04 Makro Seçimi başlıkla parametrede Fabrika seçilerek fabrika ayarlarına alınabilir.
8Sürücülerde Neden Frenleme Direnci Kullanmalıyım?
Enerjisi kesilen motorun yükü fazlaysa ve bu yük motorda bir atalete sebep oluyorsa motor bir jeneratör görevi görerek motordan sürücüye bir enerji aktarımı olur. Bu enerji IGBT’ler sayesinde AC gerilimden tekrar DC gerilime çevrilerek sürücünün DC gerilimine bağlanan direnç sayesinde ısı enerjine çevrilerek harcanır. Eğer direnç bağlanmaz ise sürücü motoru durduramaz ve DC gerilim şişerek sürücüyü arızaya geçirebilir. Uygun direnç seçimi; Tam hızda ve tam yükte dönen bir motoru frenlemek için motor gücüne eşit olmalıdır. Ancak çoğu zaman frenleme süreleri birkaç saniye mertebesinde olduğundan motor gücünden daha küçük güçlü dirençleri kısa süre aşırı yükleyerek frenlemek daha ekonomik olmaktadır.
9Sürücüyü Tork Kontrolde Nasıl Çalıştırabilirim?
Sürücünüzün parametrelerinde makro seçimine gelerek T-KONTROL(tork kontrol) modu seçilerek ABB sürücünüz tork kontrol modunda standart bir şekilde devreye almanızda kolaylık sağlar.
10Sürücü Parametrelerini Nasıl Yedekleyebilirim?
Akılla asistan panelleriniz üzerinden menü tuşuna tıklayarak o sekmedeki yedekleme oluştur sekmesinden sürücülerini panele yedekleyebilir ve aynı şekilde panelinizde ki yedeği panelde ki yedeklemeyi geri yükle diyerek basit bir şekilde yedeklemesini almış olduğunuz parametreleri sürücünüze yükleyebilirsiniz.
11Motor Tanımlama Nasıl Yapabilirim?
ABB sürücünüzün 99. Parametre grubuna gelerek motor kontrol modundan DTC (Direct torque control) veya vektör kontrol modunu seçerek ve motorunuzun gerilim, akım, hız ve güç değerlerini girerek sürücünüze motor tanımlama yapabilirsiniz.
12Sürücü Üzerinde Ki Işıkların Anlamları Nelerdir?
Sürücü panelinde sürekli yeşil LED yanıyor ise sürücünüz çalışıyor veya çalışmaya hazır demektir. Yeşil LED yanıp sönüyor ise sürücünüzde aktif bir uyarı bulunmaktadır. Bu durum gelen uyarıya göre sürücünüzün çalışmasına engel olabilir veya çalışmaya devam edebilir. Eğer kırmızı LED sürekli yanıyor ise sürücünüzde aktif bir arıza vardır demektir. Arıza kodunu sürünüzün manuelinden bakmanızı veya arızayı resetlemeden önce Teknik Servis ekibimizle iletişime geçmenizi öneririz.
13Dtc Kontrol Ve Scalar Kontrol Arasında Ki Fark Nedir?
Doğrudan tork kontrolü gerilim ve akım bilgisini kullanarak motorun torkunu ayarlamaktır. Motor sargılarının gerilimlerinin integrali alınarak bir akı bağı hesabı yapılır. Sonra bu akı bağı vektör ile ölçülen motor akımının çarpımları üzerinden tork hesabı yapılır. Skaler kontrolde prensip stator gerilimi genliği ile frekansının belli bir oranda değiştirilmesidir. V/f tekniği kullanarak motor sargılarından geçen akım ve motor torku V/f ye göre sabit tutulduğundan skaler kontrol olarak adlandırılır. Örnek olarak düşük kw bir motoru düşük frekanslı bir motoru skaler kontrolde el ile durdurabilirsiniz fakat DTC kontrolde ki bir motoru elle durdurmaya çalışırsanız sürücü motorun torkunu artırarak motorun durdurmanıza engel olur.